Աղերի ստացման եղանակները հիմնված են անօրգանական միացությունների քիմիական հատկությունների վրա:
1. հիմքի և թթվի փոխազդեցությունը՝
2. ալկալու և թթվային օքսիդի փոխազդեցությունը՝
3. ալկալու և լուծելի աղի փոխազդեցությունը (եթե ջրում չլուծվող հիմք է առաջանում)՝
4. հիմնային օքսիդի ու թթվային օքսիդի փոխազդեցությունը՝
5. թթվի ու հիմնային օքսիդի փոխազդեցությունը՝
6. թթվի ու աղի փոխազդեցությունը, եթե անլուծելի թթու, անլուծելի աղ կամ պակաս ցնդող թթու է առաջանում՝
7. թթվի ու մետաղի փոխազդեցությունը՝
8. երկու աղի լուծույթների փոխազդեցությունը, եթե որպես ռեակցիայի արգասիք անլուծելի աղ է առաջանում՝
9. աղի լուծույթի ու մետաղի փոխազդեցությունը, եթե մետաղը ջրի հետ անմիջականորեն չի փոխազդում և մետաղների համեմատական ակտիվության շարքում աղի բաղադրությունում առկա մետաղի համեմատ ձախ է տեղադրված՝
10. մետաղի ու ոչ մետաղի փոխազդեցությունը՝
Աղբյուրները
Լ.Ա. Սահակյան, Ք.Հ. Բդոյան «Քիմիա 8» Երևան 2014